Guitar Ray & Saxotone

Een gitaar en een sax, twee bevlogen muzikanten, herkenning. Beginnend bij de liefde voor een relatief onbekende opname sessie, één van ruim 30 jaar geleden. Het Jazz duo Joe pass (g) en Zoot Sims (s) nam in 1983 ‘Blues for two’ op. Dit is zo’n plaat die altijd weer blijft inspireren en een goed gevoel achterlaat. Muziek die ter plekke ontstaat, integer en dynamisch, met als extra uitdaging de kleinst mogelijke bezetting. Gedeelde passie voor deze manier van musiceren, gecombineerd met een rijke schat aan vocabulaire uit verschillende stijlen, heeft in het voorjaar van 2016 Raymond Nijenhuis en Toon Meijer samengebracht.

Speelse combinatie

Gelijk gaan spelen was het devies, met een eenvoudige opname recorder in het midden. Direct bleek dat dit duo samenkomt in gevoel voor klank, melodie, harmonie, en een niet aflatende aandrang voor swing. Met ruimte voor elkaars muzikale ingevingen begeleidt de één en soleert de ander, of vinden ze elkaar spontaan in gezamenlijke improvisatie.

Met als uitgangspunt het rijke Jazz repertoire uit de vorige eeuw, is er voor dit duo eigenlijk geen beperking. Ook een soulhit, popnummer of zelfs een kinderliedje kan spontaan de basis vormen voor een avontuurlijke muzikale uitspatting. Guitar Ray & Saxotone in concertvorm dan wel begeleidend op een feest, evenement, bij een diner of tijdens een receptie; geweldige live jazzmuziek die je boekt daar waar een complete band too much is. En zo niet, dan breiden we het zonder problemen uit naar een jazz kwartet, al dan niet met zang

Deel met anderen